E-boekjes met werkvormen | contact

Karen de Vries

Wordt wie je bent.
De hele mens in beeld.

Ik geloof dat we alle gouden zaden voor onze ontwikkeling al in ons dragen.
Haal het beste uit je unieke zelf en geef het aan de wereld. Daarmee dien je jouw eigen geluk en dat van anderen.

Karen verbindt mensen met zichzelf en met elkaar.
Erken jezelf en erken de ander.
Samen is het leuker en samen zijn we tot meer in staat.

Haal het beste uit jezelf.
Ontdek jouw unieke talent, ontdek waarom jij de dingen doet die je doet. wat zijn jouw drijfveren. Laat jezelf zien, praat met elkaar, luister naar elkaar, inspireer elkaar en maak een mooie samenleving. Daar help ik je bij met creatieve en ervaringsgerichte werkvormen, met plezier en aandacht.
Hoe: in coachings en trainingen en workshops.

Presenteren
Als docent drama en actrice geef ik presentatietrainingen waarin je al spelend leert je publiek te boeien met jouw persoonlijke kleuren.
Non-verbaal en verbaal, voor een groot en voor een klein publiek. Met en zonder hulpmiddelen en interactief. Ook de elevatorpitch is een presentatie. Voor het FNV gaf ik al verschillende workshops. Zie hier de video.

Storytelling en talking sticks
Elkaar verhalen vertellen of jouw ontwikkelingsverhaal maken is een hele krachtige manier om je te verbinden met wie je bent en dat wat jij werkelijk wilt, of wat het team samen kan en wil bereiken. Door de talking stick te gebruiken mag ieders verhaal helemaal bestaan.
Ik coach personen en teams om hun talenten tot ontwikkeling te brengen middels storytelling en het gebruik van de talking stick.

Trainingsactrice
Als trainingsactrice help ik anderen om effectief te communiceren om daardoor helder en overtuigend hun boodschap te kunnen brengen en plezierig samen te kunnen werken.
Als ik samen met jou oefen, open je deurern in jezelf die je nog niet vermoedde. Dat geeft je inzicht en kracht om nieuwe wegen te bewandelen. Met veel plezier voer ik dit vak al 25 jaar uit.

Ik geniet van ontdekken, onthullen, vormgeven en samenwerken.
Met mijn enthousiasme inspireer ik anderen om te geloven in zichzelf.
Door echt contact te maken creëer ik een veilige en vertrouwde leeromgeving.

Bloggen
Op mijn blog karendevries.nl schrijf ik met veel plezier artikelen over de onderwerpen die mij bezighouden in mijn werk en leven. Ook verzamel ik video's daarover. Kijk maar eens naar de uitgebreide collectie.
.
Creatieve werkvormen
Zit je ooit wel eens verlegen om een speelse en/of theatrale oefening in je training ? Ik verzin ze, schrijf ze en voer ze uit.
Met mijn e-boekjes met 55 energizers en 55 kennismakingsoefeningen op je laptop heb je altijd een originele werkvorm bij de hand.

Seminars en themadagen kunnen erg lang duren, als er alleen geconsumeerd wordt. Laat de deelnemers ervaring opdoen en spelen met elkaar. Met speelse werkvormen onderzoeken we een thema om te ontdekken, te ervaren en te veranderen. Dat geeft vertrouwen in elkaar en dat leidt tot een betere samenwerking.

Specialiteiten

Ik geloof dat iedereen alles in zich heeft wat hij nodig heeft, je hoeft het alleen maar te ontwikkelen. Ik geloof dat we een vrediger samenleving zouden hebben als iedereen het beste in zichzelf ontwikkelt.

* Coachings in talentontwikkeling en het ontdekken van jouw WHY, waarom de jij wat je doet.
* Presentatietrainingen en coachings, om bewust te worden van jouw houding, beweging, stem en overdracht.
* Sparren met acteur, om een lastig gesprek te oefenen.
* Workshops Griekse tragedie voor scholen en teamcoachings.
* Teamwork met theatrale werkvormen, storytelling en de talking stick.
* Workshops: 'talking-stick maken', verhalen vertellen, synergetisch teamwork
* Talking sticks: Ik maak jouw persoonlijke talking stick.

CV

1974-1977: (HBO) Pedagogische Academie in Apeldoorn.
1977-1981: (HBO) Akademie voor Expresie door Woord en Gebaar: Docent Drama en regisseur.
1981-2000: Theaterles van Machteld Hauer, Hans Hoes, Ton Lutz, Luc de Smet.
1981-1986: Klassieke zangles van Annett Andriessen.
1981-1988: Theatervoorstellingen gespeeld bij verschillende theatergroepen. Theatergroepen opgericht, gespeeld, voorstellingen verkocht. Cafétheaterfestival bedacht en georganiseerd en gespeeld. Theaterles gegeven.
1988-2014: Theatercursussen. Communicatietrainingen als trainingsactrice. Trainer in presentatievaardigheden en teamcoaching. Workshops Griekse tragedie op scholen. Presentatie theaterfestivals.
1996-2014: Cultureel Centrum in Epidavros, Griekenland. Regie Griekse tragedie. Griekse taalles.
2003: Voorstelling Lysistrata georganiseerd en gespeeld en geregisseerd samen met Hans Hoes als protest tegen de oorlog in Irak.
1981-2006: Inspreken van hoorspelen, commercials en kleine rollen in tv.series.
1986-2017: Ik woon de helft van het jaar in Epidavros, in Griekenland, samen met mijn partner, waar ik cursussen Griekse cultuur en persoonlijke ontwikkeling geef, zoals Griekse tragedie en Griekse taal, de hele mens in beeld, storytelling.
2011-2017: Ik maak talking sticks. Workshops Talking stick maken. Storytelling als middel tot verbinding en verandering.
2013: Storytellingevent. Initiatief, docent, verteller.
2014-2017: Coachings in talentontwikkeling. Coachings in ontdekken van jouw WHY. Ook voor organisaties. Masterclasses Verhalen vertellen en Storytelling

Zelfstandig professional in hart en daad, door altijd mijn pad te volgen en te geloven in dat waar mijn passie mij brengt.

Karen de Vries

Karen de Vries

Karen de Vries en Karidiès op internet

Blog/Trainerstools

View Karen de Vries's profile on LinkedIn

Follow Karidies on Twitter

Karidiès Cultureel Centrum Epidavros Griekenland.

Epidavros Blog

Argolida, Peloponnesos, Griekenland: Cultuur en accommodaties

110 werkvormen

Twee e-boekjes met ieder 55 werkvormen voor training en opleiding. Bestel nu.


FeedWind