E-boekjes met werkvormen | contact

Huldeblijken

Dans eerst.
Denk later.
Het is de natuurlijke volgorde.
Samuel Beckett

Teamdag Learning & Development Rabobank:
'Karen heeft een goede balans tussen enerzijds haar creatieve en soms onconventionele kijk op de wereld waarbij ze de opdrachtgever uitdaagt voor een minder vanzelfsprekende aanpak te kiezen en anderzijds mij als opdrachtgever respecteert en kiest voor een aanpak die comfort biedt. Karen is daarbij energiek, respectvol en op een effectieve manier out of the box.' mei 2012
Ronald van Weegen Manager Learning & Development Rabobank Nederland.

'Het was een groot plezier met een vakvrouw
als jij te werken. Het was een verademing.'
Arie Quik Rotary weekend voor studenten en young professionals. Ryla

'Ik dacht in gesprekken waarin de ander emotioneel werd altijd:  ‘ja zielig voor je, maar we zijn hier om te werken’, en verzette me tegen die emoties. Voorheen ging ik de ander vooral uit de weg, tenzij het zakelijk bleef.
Na oefening met Karen durf ik de emoties aan te gaan en daardoor gaan we veel relaxter met elkaar om.
Ik ben er echt blij mee, want mijn streven is wel om goede verhoudingen op de werkvloer te hebben.' Lees het hele verhaal van Christine.
Christine Mallon
Coördinator Onderzoek, Communicatie en werk in de Wereld
Het Apostolisch Genootschap
(Training professionalisering okt.2010)

Jouw aandeel was echt heel goed!
Gave oefeningen en er ontstonden mooie dingen. Jouw bijdrage was echt heel goed. De opdrachtgever was er erg blij mee!
Kim Castenmiller (Workshop "Herondek je talent" voor KPN-zorg. jan 2010)

Dank je voor de deskundige wijze waarop de scholing verzorgd is! Deelnemers zijn zeer tevreden en ervaren goede handvatten gekregen te hebben.
Zorgpartners (Presentatietraining febr. 2010)

Karen is iemand die creatief denkt, veel ideëen heeft, kan improviseren (we moesten de workshop onverwachts in het Engels doen) en die oog heeft voor de behoeften van de groep en van mij als trainer. Ze heeft humor en is gewoon een tof mens!
Tessa Faber  (Workshop Netwerkvaardigheden jan.2010)

'Haar contact maken en accent op het non-verbale aspect in het seminar 'Versterk je Elevatorpitch' in opdracht van FNV Professionals was helemaal top.'
Gerben van Dijk  (dec. 2009)

Natuurlijk ben ik dankzij jouw workshop overtuigd van het nut en de effecten van het inzetten van een trainingsacteur, van jou dus.
Pieter Pietersen (Workshop"werken met een trainingsacteur" juni 2009)

Ik heb zelf veel aan gehad aan jouw workshop: 'werken met een trainingsacteur', in vele opzichten. Inspiratie, werkvormen, welkome aanvulling. 
Lisa Varkevisser

'Hartelijk dank voor je enthousiaste inbreng
Karen, die ons allemaal gegrepen heeft.
Je bent iemand om te onthouden en te volgen. Hartelijk dank voor wat je ons gegeven hebt nl.: jezelf: Echt heel waardevol'. (Workshop voor trainers: werken met een trainingsacteur.)
Helma Bannink trainer ABVAKBO FNV

'Leuk vandaag je bij de workshop 'werken met een trainingsacteur' te hebben mogen meemaken en ontmoeten! Ik vond jouw kunde, de informatie, de mensen en de gastvrijheid bijzonder.'
Gerda Bross

Ik heb zeker veel gehad aan je workshop “werken met een trainingsacteur”.
Ik werk nu nog steeds met acteurs in verschillende trainingen en weet nu ook beter welke plek ik als trainer inneem en welke plek de acteur inneemt. En wat ik kan vragen van een acteur.
Daarnaast heb ik ervaren door met jou een rollenspel te doen hoe een cursist zich kan voelen en het kan ervaren. Het is op dat moment hard werken om de theorie toe te passen en uit je bekende patroon te stappen. Zeer waardevol.
Carolien Raaben  

De twee bijeenkomsten (à 3 uur) vond ik heel erg leerzaam. Ik voelde me direct op mijn gemak en veilig om met Karen aan de slag te gaan, gericht op persoonlijke effectiviteit als trainer in trainingen. We kwamen in de eerste bijeenkomst tot de kern en vandaar uit zijn we heel praktisch aan de slag gegaan met o.a. ademhalingstechnieken, stemgebruik in de ruimte en rollenspelen. De tweede bijeenkomst was voor mij een verdieping van de eerste en ik heb veel gehad aan het praktisch oefenen. Door de positief kritische benadering van Karen ging ik makkelijk aan de slag met alle opdrachten. Zij houdt je een spiegel voor en spiegelt ook direct waardoor je direct feedback krijgt waarmee je verder aan de slag gaat. Ik voelde me als een kind : vol verwondering en blij met de dingen die ik ontdekte samen met Karen. Heerlijk om vrij te bewegen en gebruik te maken van mijn eigen kracht en hiervan weer bewuster te worden. Karen bezit de kunst om vanuit de leerstijl van de coachee direct aan de slag te gaan, zodat dit heel natuurlijk aanvoelt en niet bedreigend. Hard gewerkt en ook fijn gelachen en de praktische tips kan ik direct omzetten in de praktijk. Het was een cadeautje
Hanneke Geleijns Loopbaanadviseur ROC Eindhoven

Knap hoe je in zo'n korte tijd mijn sterke en zwakke kanten weet te doorgronden en me die bewust maakt.
Maike Krommendijk. Training adviesvaardigheden ( maart 2009)Zorgverzekeraars Nederland.

Voor mijn opleiding Communicatie moest ik een presentatie voorbereiden over Perscontacten in mijn organisatie. Karen heeft mij geweldig goed geholpen bij mijn verhaal, de structuur ervan en het gebruik van de powerpoint. Ze heeft mij geleerd hoe ik mijn eigen creativiteit in het verhaal kon gebruiken, mijn houding en stemgebruik verbeterd, hoe variatie aan te brengen, humor te gebruiken en vooral ook hoe ik interactief met mijn toehoorders moest zijn en dicht bij mezelf blijven.
Mijn presentatie was een succes en ik heb hele goeie reacties gekregen. Mijn medecursisten vonden dat ik het enthousiasme over mijn werk heel goed wist over te brengen.
Yvonne Busser-de Vries, Communicatieadviseur team Cultuurhistorie, Gemeente Apeldoorn (jan. 2009)

De stakeholdersbijeenkomst is een goede bijeenkomst geweest. Jullie bijdrage met de acts heeft zeker bijgedragen tot het succes. Het was leuk om tussendoor even van het serieuze af te stappen en de thema’s op een ludieke wijze neer te zetten. Wij hebben het in ieder geval als erg positief ervaren.
Inge Timmermans, Woonconcept (januari 2009)

"Hoe is het mogelijk! Iedere docent die ik spreek is erg enthousiast over jou!! Leuk he? Ik hoor dat alles goed gaat. Petje af!!"
Inge Blauw. Directeur Centrum voor Communicatie & Journalistiek. Training belastingdienst. ( 2008)

De evaluaties van de modules onderhandelen en conflicthantering waren weer erg positief.
De cursisten zijn allemaal erg te spreken over de samenwerking met de acteur. Ze hebben de rollenspelen met de acteur als confronterend, maar erg leerzaam ervaren.  
De docenten waren ook erg tevreden over de samenwerking met en de deskundigheid van de acteurs. Dit is eigenlijk net als alle voorgaande keren met module 7 & 8 en Elkedi, louter positief.
Anne Robers. Centrum voor Communicatie & Journalistiek. Training belastingdienst. (2008)

Ik vond het heerlijke opdrachten, ik heb echt genoten van de casussen voor de belastingdienst.
Het was fijn iedere keer weer ruim op tijd de opdrachtbevestiging te krijgen. Die was helder, en ik kon me lekker voorbereiden. Er werd ook op de werkdagen goed voor ons gezorgd! 
Karen, heel erg bedankt dat je me gevraagd en ingezet hebt!
Christien Wagener Trainingsactrice Training belastingdienst (2008)

De casussen waren confronterend en erg goed geschreven. Ik vind ook dat je het erg goed hebt georganiseerd!
Yvonne Toeset ( EQ Libre) Trainingsactrice Training belastingdienst. (2008)


"La Dance" van Marike Stokker

Karen de Vries en Karidiès op internet

Blog/trainerstools

View Karen de Vries's profile on LinkedIn

Follow Karidies on Twitter

Karidiès Cultureel Centrum Epidavros Griekenland.

Argolida, Peloponnesos, Griekenland: Cultuur en accommodaties

Epidavros blog

Het vuur in jou

Twee e-boekjes met werkvormen voor training en opleiding. Bestel nu.

FeedWind